2018-YKS tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018  tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar,2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna http://www.osym.gov.tr/TR,15240/2018-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-kilavuzu.html web adresinden erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik Numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik Numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Üniversitemizi tercih etmek isteyen aday öğrencilerimiz, Üniversitemiz 1 Eylül Yerleşkesinde Uşak üniversitesini tanıtmak ve üniversite hakkında bilgilendirmek amacıyla kurulan standı ziyaret ederek bölümler hakkında bilgi alabilecekledir. Uşak Üniversitesi, önlisans ve lisans programları, eğitim, burs, değişim programları ve yerleşke imkânları hakkında adayları ve ailelerini bilgilendirmek amacıyla tanıtım günlerini başlattı. Üniversite tercihi yapacak olan adaylar Uşak Üniversitesi tanıtım ve bilgilendirme standını gezerek Uşak üniversitesinde tercih etmeyi düşündükleri bölümleri yerinde görüp inceleme imkânı bulacaklardır.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yapmış olduğu açıklamada: “Öncelikle sınavda başarılı olan bütün yavrularımızı ve ailelerini tebrik ediyor öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Üniversite ve bölümlerin iyi tanınması öğrencilerin doğru tercih yapmalarına imkân verecektir. Bu bağlamda öğrenciler ve aileleri, tercihlerin yapıldığı son güne kadar Uşak Üniversitesi tanıtım ve bilgilendirme standını gezerek, tercih etmeyi düşündükleri bölüm, programlar ve fiziki imkânlar hakkında bilgi alabilecek, öğretim elemanları ile görüşebilecek ve kafalarındaki sorulara cevap bulabileceklerdir. Üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite olmakla birlikte hızlı bir şeklide gelişmekte, sadece alanında söz sahibi ve nitelikli öğrenciler yetiştirmekle kalmıyor aynı zamanda yapmış olduğu çalışmalarla Uşak’ın, bölgenin ve ülkemizin de kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Örneğin İslami İlimler Fakültesi yeni kurulan bir fakülte olmasına rağmen öğretmen atamalarında temel alınan KPSS P121 puan türünde (ÖABT, Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarında) üstün başarı sergileyerek Türkiye genelindeki İlahiyat / İslami İlimler Fakülteleri arasında en başarılı 6. fakülte olmuştur. Diğer taraftan da Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı da hızlı bir şekilde devam etmektedir, İnşallah bu program bittiğinde de Üniversitemizin, Uşak’ımıza ve ülkemize çok ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum.” dedi.

Son olarak Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, aday öğrencilerimizin ve ailelerinin, şehir merkezinden Bir Eylül Yerleşkesine ulaşımını kolaylaştırmak için; saat başlarında Bir Eylül Yerleşkesinden Diş Hekimliği Fakültesine, yarımlarda ise Diş Hekimliği Fakültesinden Bir Eylül Yerleşkesine araçların kaldırılacağını; yerleşkemizi gezme imkânı bulamayan adaylarında da Üniversite hakkındaki bilgileri, Uşak Üniversitesi https://www.usak.edu.tr/ ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın https://ogrenci.usak.edu.tr/ web sayfalarından alabileceklerini ifade etti.

7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak 2018-YKS tercih işlemleri için adaylara yardımcı olmak amacıyla 2018-YKS’de yer alan yükseköğretim programlarına 2015,  2016 ve 2017 yıllarında en küçük puanla yerleşen adayın yaklaşık başarı sırasını gösterir tablolar hazırlanmıştır. Adaylar, bu bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir. Adaylar, bu bilgilerden yararlanırken 2018 yılında sınav sisteminin değiştiğini göz önünde bulundurmalıdır. Ayrıca 2018-YKS tercih işlemlerine ilişkin hazırlanan “Sıkça Sorulan Sorular”, ÖSYM’nin internet adresinde yayımlanmıştır.

Uşak Üniversitesi Lisans ve Önlisans Programları; 2015, 2016 ve 2017 yıllarında En Küçük Puanla Yerleşen Adayın Başarı Sırası için tıklayınız.

Uşak Üniversitesi Tanıtım Filmi için tıklayınız.

Uşak Üniversitesi Tanıtım Kataloğu için tıklayınız.

Uşak Üniversitesi Tanıtım Broşürü için tıklayınız.

2018-YKS Tercih Ve Yerleştirme İşlemleri Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

02 Ağustos 2018