Daire Başkanlığımız, 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında,  Proliz Yazılım tarafından Antalya’nın Alanya İlçesinde 2.si düzenlenen “Üniversite Öğrenci İşleri Otomasyonu” ile ilgili seminere katıldı.

Üniversitemiz ile birlikte, Proliz Öğrenci İşleri Otomasyonunu kullanan 78 üniversiteden öğrenci işleri daire başkanları, şube müdürleri ve öğrenci işleri personelleri ile Proliz Yazılım çalışanlarının katıldığı toplantıya Üniversitemiz adına Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mehmet KARA, Şef Faruk BABAKARDEŞ ve Bilgisayar İşletmeni Mustafa KÜÇÇÜK katıldı.

Proliz Yazılım Genel Müdürü Gökmen Çiftçi yaptığı açılış konuşmasında Öğrenci İşleri Otomasyonunda yapılan ve yapılması planlanan yenilikler hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Gökmen ÇİFTÇİ öğrenci işlerinin üniversiteler için önemine atıf yaparak gerçekleştirilen toplantının amacını anlattı. Sürekli değişen mevzuatların ve uygulamaların değerlendirilmesi  ve bilgi paylaşımının sağlıklı yapılabilmesi için bu toplantının düzenlendiğini ve bu toplantıların düzenli olarak tekrarlanmasının yararlı olacağını ifade eden ÇİFTÇİ konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür etti.

Katılımcılar arasında yükseköğretim mevzuatının uygulanması konusunda birliktelik sağlanabilmesi için görüş alış-verişinde bulunuldu.

Daire Başkanımız Mehmet KARA; öğrenciyle doğrudan ilişkisi olması nedeniyle, Üniversitelerin en önemli birimlerinden biri olan Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarının bir araya gelerek, diğer üniversitelerin yükseköğretim mevzuatı uygulamaları hakkında bilgi edindiklerini ve toplantının verimli geçtiğini belirtti.

15 Mayıs 2018