"8.Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri Mevzuat Uygulama ve Birliktelik Toplantısı", Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde Kayseri'de  gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemizi temsilen, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Şef Faruk BABAKARDEŞ ve Bilgisayar İşletmeni Mustafa GÖKÇENOĞLU katıldı.

Toplantının açılışına Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sıdkı İLKAY,   YÖK Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan LALE, YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Uzmanı Adnan ÇİFTÇİBAŞI ile çok sayıda üniversiteden Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Şube Müdürü ve çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan toplantının açılış konuşmalarında Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa TOPAKTAŞ, öğrenci işleri daire başkanlıklarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ ise konuşmasında, üniversitelerin en önemli işlevinin öğrencilere eğitim-öğretim hizmeti vermek olduğunu belirtti. Rektör Çalış, “ Üniversiteler çalışıp iş üretirken, iç birimlerinin, daire başkanlıklarının da koordinasyon içerisinde olmaları, hem kurumsallık, hem hizmet kalitesi bakımından önem arz etmektedir. İçerisinde bulunduğumuz dijital çağda yapılan tüm işlemlerin büyük oranda elektronik ortamda olduğunu dikkate alırsak, üniversite birimlerinin de, özellikle öğrenciye yönelik verilen hizmetlerde daha aktif olmaları beklenmektedir. Bu yılki toplantının ana teması ‘Dijital Dönüşüm’ konusudur. Toplantının tüm üniversiteler adına verimli gerçekleşmesini diler, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmaların ardından YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan LALE sunum yaptı. YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Uzmanı Adnan ÇİFTÇİBAŞI'da YÖKSİS işlemleri ve karşılaşılan sorunların çözümü ile ilgili olarak  ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığından Binbaşı Aydın ONAT'ta "Asal Askerlik Erteleme İşlemleri" ile ilgili bilgilendirmeler yaptı.

Yükseköğretim mevzuatının değerlendirildiği,  eğitim ve öğretimle ilgili güncel konuların ele alındığı,  ağırlıklı olarak askerilik erteleme işlemlerinin konuşulduğu toplantının ardından Kayseri'nin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi.

05 Mayıs 2019