667 Sayılı KHK ile Kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Yerleştirilen Öğrencilerden Alınacak Öğrenim Ücretleri

667 sayılı KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından Üniversitemize yerleştirilen veya Üniversitemizde özel öğrenci olarak eğitimine devam eden öğrencilerin ücretleri, Yükseköğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu usul ve esaslar doğrultusunda belirlenmekte ve tahakkuk ve tahsilat işlemleri takip edilmektedir. Buna göre;

1. Öğenim ücretleri, Eylül ayından başlamak üzere 9 eşit taksitte ve her ayın en geç 20’sine kadar ödenecektir.

2. Öğrencilerin birinci taksiti ödemeleri halinde programa kayıtları yapılacaktır. Güz dönemi birinci taksitten sonra kalan taksitlerin ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde gecikme faizi uygulanmayacaktır. Söz konusu döneme ait taksitlerinin tamamlanmaması durumunda bahar dönemi kayıt işlemleri yapılmayacaktır. Mezun aşamasına gelmiş öğrencilerin ödemediği taksitlerin var olması durumunda öğrenci adına geçici mezuniyet belgesi ya da diploma düzenlenmeyecektir.

3. Öğrencilerin güz döneminden kalan taksit ödemelerini tamamlamamaları veya eksik ödemeleri durumunda bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri sırasında kalan taksit tutarlarının tamamı talep edilebilecektir.

4. ÖSYS kılavuzunda belirtilen program süresi içerisinde mezun olamayan öğrenciler programa ait öğrenim ücretinin tamamını ödeyeceklerdir.

5. Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilere ödemiş oldukları ücretler geri ödenmeyecektir.

6. 667 Sayılı KHK ile kapatılan Vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerden ÖSYM tarafından başka bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen ancak Özel Öğrenci olarak Üniversitemizde eğitimine devam eden öğrenciler öğrenim ücretlerini yerleşmiş oldukları yükseköğrenim kurumuna yapacaklardır. Bu öğrencilerin ödemiş oldukları tutarın % 80’i yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumu tarafından Üniversitemiz hesaplarına aktarılacaktır.

7. Öğrenciler, öğrenim ücretlerinin hesaplanmasını etkileyebilecek, öğrenim durumları ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi Üniversitemize ulaştırmak zorundadır.

8. Öğrenim ücretleri tutarları, öğrencilerin hesaplarına her ayın 1-3’ü arasında taksitler halinde tahakkuk ettirilmekte olup; öğrencilerimiz ödeyecek oldukları tutarları öğrenci bilgi sisteminden öğrenebilieceklerdir. Öğrenci numarasını bilmeyen öğrencilerimiz aşağıdaki linkten öğrenci numaralarını sorgulayabilecektir.

9. Öğrenciler ödemelerini Türkiye genelindeki tüm Ziraat Bankası şubelerinden, Ziraat Bankası ATM’lerinden veya Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden öğrenci numaraları ile online olarak yatırabileceklerdir. Başka banka ve şubelerden EFT veya havale kabul edilmemektedir.

10. Öğrenciler ödemeleri gereken öğrenim ücretlerine ilişkin bilgiyi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızdan telefonla 0276 221 2207 Dahili 1321-1341 numaralı telefonlardan veya oid@usak.edu.tr mail adresinden edinebilecektir.

Öğrenci Numarasını öğrenmek için tıklayınız.

Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapmak için tıklayınız.

Öğrenim ücretleri ile ilgili detaylı açıklama için tıklayınız.

01 Eylül 2017